NOS VoetbalAangepast

Engeland schakelt Zweden uit

Zweden is op het het EK tegen zijn tweede nederlaag aangelopen. Engeland trok in een vermakelijk duel in Kiev aan het langste eind (2-3), waardoor de Scandinaviërs uitgeschakeld zijn.

In de openingsfase werden beide doelen van afstand onder vuur genomen. Zowel Andreas Isaksson (streep Scott Parker) als Joe Hart (knal Sebastian Larsson en Zlatan Ibrahimovic) keepte attent.

De 1-0 was een klassieke Engelse goal; Steven Gerrard gaf scherp voor vanaf rechts en Andy Carroll sloeg de bal met zijn voorhoofd hard binnen. Ashley Young kreeg een prima kans op de 0-1 (prachtig vrijgespeeld door Ashley Cole), maar schoot naast. Zweden kwam wel enkele keren dreigend door, maar telkens was de eindpass onnauwkeurig.

Tweede helft spektakelstuk

Waar de hoogtepunten voor de rust schaars waren, was de tweede helft een waar spektakelstuk.

Zweden kwam snel op 1-1; een vrije trap van Ibrahimovic viel voor de voeten van Olof Mellberg en Glen Johnson werkte diens inzet in eigen doel. Mellberg kopte even later geheel vrijstaand de 2-1 achter Hart.

Engeland richtte zich op en nadat Terry een beste kans had gemist (goede reflex Isaksson), tekende invaller Theo Walcott uit de corner die volgde voor de gelijkmaker. Walcott stond ook aan de basis van de winnende treffer. Hij speelde zich knap vrij op rechts, gaf voor en zag Danny Welbeck met een sublieme hakbal scoren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl