Frankrijk simpel langs Oekraïne

Frankrijk heeft EK-gastland Oekraine een flinke dreun toegebracht. In Donetsk wonnen Les Bleus op overtuigende wijze met 2-0.

Al in de eerste helft hadden de Fransen het beste van het spel, al betaalde zich dat nog niet uit. Dat kwam vooral door het goede keeperswerk van Pjatov, die op schoten van Jérémy Menez en een prima kopbal van Philippe Mexes uitstekend redde.

Oekraine hoopte vooral op een ingeving van Andrij Sjevtsjenko. Voor de rust had hij er een. Na een prachtige aanname met het hoofd volleyde de 36-jarige aanvaller de bal hard richting doel. Voor Hugo Lloris, een van de beste keepers van de wereld, was de redding echter een peulenschil.

Benzema man van de assists

Met de komst van Marko Devic voor Andrij Voronin hoopte Oekraine het initiatief na de rust te kunnen pakken, maar tien minuten later was de wedstrijd gespeeld.

Jérémy Menez (die pal voor de rust ontsnapte aan een tweede gele kaart) vuurde het waarschuwingsschot af, dat opnieuw door Pjatov werd gekeerd. Twee minuten later scoorde de spits van Paris SG wel, op aangeven van Karim Benzema. Yohan Cabaye maakte er kort daarop 2-0 van en opnieuw kwam de mooie assist op naam van Benzema.

De Oekraiense fans, zo dolgelukkig na de zege op Zweden, waren muisstil en daarin kwam geen verandering meer. Frankrijk heerste, kreeg kansen op meer, maar kwam niet verder dan een schot op de paal.