NOS NieuwsAangepast

UEFA veroordeelt rellen EK

De UEFA heeft in een verklaring de rellen van gisteravond in Warschau veroordeeld. Voorafgaand aan de EK-wedstrijd Polen-Rusland gingen hooligans uit die landen met elkaar op de vuist. Persbureau AP zegt dat zeker 24 buitenlandse supporters gewond raakten.

Volgens de Europese voetbalbond werden fans willekeurig aangevallen, ongeacht het land waar ze vandaan kwamen.

Meer dan 180 Poolse en Russische voetbalfans zijn opgepakt. Volgens de UEFA zullen ze van de autoriteiten hun verdiende loon krijgen.

Geweld uitgelokt

De politie was gisteren massaal aanwezig in Warschau, want die verwachtte al problemen. Duels tussen Polen en Rusland zijn altijd beladen. Daarom werden de Russen op weg naar het stadion begeleid door de politie. De sfeer sloeg om toen Poolse supporters de Russen beschimpten en uitdaagden. Georganiseerde groepjes Poolse hooligans zouden het geweld hebben uitgelokt.

De voetbalfans bekogelden elkaar en de politie met stenen, flessen en vuurwerk. Daarbij vielen gewonden. Op tv-beelden was te zien hoe een Poolse fan bewusteloos op een brug ligt. De oproerpolitie zette onder meer rubberkogels, traangas en waterkanonnen in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl