NOS NieuwsAangepast

Oranje aangekomen in Charkov

Het Nederlands elftal is even na het middaguur aangekomen in Charkov waar Oranje het woensdag opneemt tegen aartsrivaal Duitsland.

Dinsdagavond traint de selectie van Bert van Marwijk in het Metalist Stadion. Daar speelt Oranje de tweede groepswedstrijd. Kort voor de training geeft de bondscoach een persconferentie.

Het Nederlands elftal heeft ervoor gekozen om heen en weer te reizen tussen Krakau en Charkov. Daar is de laatste dagen veel kritiek op gekomen. Inspanningsfysioloog Adrie van Diemen noemt het onbegrijpelijk dat de voetballers om de zoveel dagen 1.200 kilometer moeten reizen. Dat gaat volgens hem ten koste van de prestaties.

Gewend

Ook het temperatuursverschil pakt slecht uit. In Charkov is het veel warmer dan in Krakau: dertig tegen vijftien graden. Volgens Van Diemen duurt het zeker vijf tot zeven dagen voordat het lichaam volledig gewend is aan de warmte. Verwachting is dat het woensdagavond tijdens de wedstrijd een stuk koeler is in het Metalist Stadion.

Overigens zitten de Duitsers ook in Polen; zij hebben hun hoofdkwartier opgeslagen in Gdansk. Die plaats ligt op 1.600 kilometer van Charkov.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl