NOS NieuwsAangepast

'Alternatieve Oranjecamping drama'

De alternatieve Oranje-camping in Oekraïne, 'Dutch Invasie', is een drama. De organisatie van de camping komt allerlei beloften niet na. Dat zeggen verschillende Nederlanders die daar op dit moment zijn.

Volgens Danny Brom, die met twee vrienden een huisje heeft gehuurd op de camping, zijn ze door de organisatie misleid. Zo zouden er van de camping naar de fanzone in het centrum van Charkov bussen rijden, omdat het vanaf de camping zo'n drie kwartier rijden is, maar die bussen rijden niet.

Verder zouden er een grote feesttent en een bar op het terrein aanwezig zijn, maar ook die ontbreken. Volgens Brom was tegen hem gezegd dat er meer dan duizend Nederlandse reserveringen waren, maar op dit moment zijn er niet meer dan 30 Nederlanders op de camping.

Vliegen

Ook de huisjes en de 'toiletten' op de camping laten te wensen over. De vliegen zwermen rond de poepgaten, want toiletten zijn er niet, zo laat Brom zien. In de huisjes op de camping staan smalle bedden met spiraalveringen waar beschimmelde matrassen op liggen. "Het is dramatisch", zegt Brom. "We zijn gewoon opgelicht door de organisatie en gaan hier ook snel weg."

Brom en zijn vrienden hebben de camping geboekt omdat het aanzienlijk voordeliger was dan andere campings. "Het scheelt 300 euro per persoon voor tien dagen. Het is dan wel goedkoop, maar je krijgt geen waar voor je geld." Hij heeft het geld vantevoren betaald omdat de camping er op de internetsite goed uitzag. Hij probeert nog wel geld terug te krijgen, maar dat zal niet zo makkelijk zijn.

Nederlands aanspreekpunt

Op de camping is een Nederlands aanspreekpunt aanwezig, Robin Dolstra. Deze man zegt ook gedupeerd te zijn als sponsor van de camping. Hij zou 50.000 euro in de camping geïnvesteerd hebben die hij niet verwacht terug te verdienen.

Brom zegt dat hij via Dolstra heeft geboekt. "Aan de telefoon kwam hij aardig over, ik heb hem meerdere malen gesproken, maar het is een grote oplichter."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl