NOS VoetbalAangepast

Ierland, Kroatië aan elkaar gewaagd

Voor Ierland en Kroatië begint het EK zondag in het Poolse Poznan waar ze voor de zevende keer tegenover elkaar zullen staan.

Ierland won twee van de zes vorige duels, Kroatië één. De laatste ontmoeting stamt uit augustus 2011 en in die wedstrijd werd niet gescoord.

Ierland stond één keer in de eindronde van het EK en dat was in 1988. De Ieren misten de tweede ronde op een haar;in de derde groepswedstrijd, tegen Oranje, was een gelijkspel toereikend, maar Wim Kieft scoorde acht minuten voor tijd en daardoor viel de Ierse droom in duigen.

Ierland is de enige deelnemer op dit EK waarvan geen enkele speler uitkomt in de eigen nationale competitie.

Kroatië rekent op Modric

Kroatië geeft voor de derde keer op rij acte de présence. In 2008 strandde het na drie zeges in de poulefase (ook op verliezend finalist Duitsland) in de kwartfinales. Toen was Turkije te sterk.

Niko Kranjcar trof vier keer doel in de kwalificatiereeks, maar de middenvelder van Tottenham start vermoedelijk niet in de basis. Dat geldt wel voor Luka Modric, zijn ploeggenoot bij de Spurs.

Vermoedelijke opstellingen

Ierland: Shay Given, John O'Shea, Richard Dunne, Sean St.Ledger, Stephen Ward, Damien Duff, Glenn Whelan, Keith Andrews, Aiden McGready, Robbie Keane, Kevin Doyle

Kroatië: Stipe Pletikosa, Darijo Srna, Vedran Corluka, Gordon Schildenfeld, Danijel Pranjic, Ivan Rakitic, Ognjen Vukojevic, Lua Modric, Ivan Perisic, Nikica Jelavic, Eduardo

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl