NOS VoetbalAangepast

Van Marwijk: "Oranje te gretig"

"We hebben goed gespeeld, ongelooflijk veel kansen gehad, alles geprobeerd en we waren super aanvallend. Maar je zal er toch eentje in moeten schieten om te winnen", zei bondscoach Bert van Marwijk na de 1-0 nederlaag tegen Denemarken.

Oranje was te gretig, luidde het enige verwijt van Van Marwijk. "Er werd steeds diep gestoord en dan vallen er gaten tussen de linies. Ook na de 0-1. Je voelt dat je beter bent, dan ben je bijna niet te houden."

Volgens Van Marwijk was de handsbal van Lars Jacobsen een "duizend procent penalty". Over het vervolg van het EK: "Ik ga niet negatief denken. De groep is tot veel in staat."

"In 1988 begonnen ze ook zo"

Aanvoerder Mark van Bommel kon het na afloop nog niet helemaal geloven: "Ik ben een beetje sprakeloos. Je creëert zo veel kansen, wij geven er maar eentje weg."

Ibrahim Afellay was het met Van Bommel eens: "Zeker twee van die kansen hadden erin gemoeten. Dit is een grote tik, maar vooral voor rust hebben we een goede wedstrijd op de mat gelegd. Het feit dat je zo veel kansen creëert geeft gewoon aan dat je goed speelt. We krijgen tegen Duitsland natuurlijk meer ruimte, maar dat is ook een betere ploeg."

Invaller Rafael van der Vaart had het allemaal vooral vanaf de bank zien gebeuren: "De Denen maakten veel fouten in de opbouw en daardoor kregen wij veel kansen. Maar dan moet er wel eentje ingaan. En we letten één keer niet goed op en dan maken zij er wel één."

De middenvelder hield echter hoop: In 1988 begonnen ze ook zo. "Het is vervelend, maar we moeten gewoon twee keer winnen. We moeten vol gas."

Sneijder: "Zuur"

Wesley Sneijder, die met aan aantal mooie passes medespelers in stelling bracht: "Het is zuur. Je weet dat je moet winnen. Bij vlagen hebben we heel goed gespeeld en tegen Duitsland zullen we dat weer doen."

John Heitinga: "We waren allemaal stuk voor stuk gretig. We hebben laten zien dat we het EK willen winnen. We moeten positief blijven."

De Deense bondscoach Morten Olsen was zeer te spreken over zijn elftal: "Als je zo'n topteam wilt verslaan, dan moet je je hoogste niveau halen. Dat hebben we vandaag gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl