NOS VoetbalAangepast

Rusland treft 'oud' Tsjechië

Rusland en Tsjechië treffen elkaar in de tweede wedstrijd van het EK 2012. Een duel tussen twee landen die vaak aanwezig waren op een EK.

Beide landen stonden voor het laatst tegenover elkaar in de poulefase van het EK van 1996. Toen werd het 3-3. Rusland overleefde de groepsfase niet, Tsjechië wel. Het verloor de finale van Duitsland (golden goal van Oliver Bierhoff.)

De Russen (gecoacht door Dick Advocaat) zijn voor de tiende keer EK-deelnemer; alleen Duitsland (elf keer) deed vaker mee. De Tsjechen geven voor de achtste keer acte de présence.

Rusland (Sovjet-Unie) pakte de titel in 1960 en Tsjechië (Tsjecho-Slowakije) in 1976. Met Griekenland (winnaar in 2004) zitten er drie oud-winnaars in groep A. Van de dertien duels tussen beide landen won Rusland er zes en Tsjechië drie.

Spits Baros nog vraagteken

Eerste keeper Igor Akinfejev is hersteld van zijn knieblessure, maar Advocaat, die over een fitte selectie beschikt, kiest waarschijnlijk voor Vjatsjeslav Malafejev.

De relatief oude Tsjechische selectie (gemiddeld 26,9 jaar) kent zijn vraagtekens. Regisseur Tomas Rosicky is net terug van een blessure en Milan Baros, topscorer van het EK van 2004, liep dinsdag een spierblessure op.

Vermoedelijke opstellingen

Rusland: Vjatsjeslav Malafejev, Aleksandr Anjoekov, Aleksej Berezoetski, Joeri Zjirkov, Sergej Ignasjevitsj, Konstantin Zyrjanov, Roman Sjirokov, Igor Denisov, Alan Dzagojev, Andrej Arsjavin, Aleksandr Kerzjakov

Tsjechië: Petr Cech, Theodor Gebre Selassie, Tomas Sivok, Michal Kadlec, Jaroslav Plasil, David Limbersky, Petr Jiracek, Jan Rezek, Tomas Rosicky, Vaclav Pilar, Milan Baros

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl