NOS VoetbalAangepast

Polen vertrouwt op supertrio

Gastland Polen opent het bal op het EK met de wedstrijd in groep A tegen Griekenland. Polen won tien van de zestien onderlinge duels, Griekenland maar vier.

Polen is voor de tweede keer actief op een EK. De eerste keer was bepaald geen succes; in 2008 leed Polen in de groepsfase twee nederlagen en met een gelijkspel eindigde de ploeg op de vierde plaats in een poule met Kroatië, Duitsland en Oostenrijk.

De huidige Poolse ploeg is gebouwd rond het supertrio van Borussia Dortmund: spits Robert Lewandowski (dit seizoen goed voor dertig doelpunten in 46 duels), middenvelder Jakob Blaszczykowsky en verdediger Lukasz Piszczek. Zij wonnen met hun club de titel en de beker en blaken van het zelfvertrouwen.

Grieken moeilijk te verslaan

Griekenland doet voor de vierde keer mee. In 1980 en 2008 strandde de ploeg in de poulefase, maar in 2004 greep het land tot ieders verrassing de titel.

Onder de Portugees Fernando Santos, oud-trainer van Benfica, Sporting en FC Porto, leden de Grieken geen enkele nederlaag in de EK-kwalificatiereeks.

Vermoedelijke opstellingen

Polen: Wojciech Szczesny, Lukasz Piszczek, Marcin Wasilewski, Damien Perquis, Sebastian Boenisch, Jakub Blaszczykowski, Eugen Polanski, Rafal Murawski, Ludovic Obraniak, Maciej Rybus, Robert Lewandowski

Griekenland: Kostas Chalkias, Vassilis Torosidis, Sokratis Papastastopoulos, Avraam Papadopoulos, José Holebas, Giannis Maniatis, Kostas Katsouranis, Giorgios Karagounis, Dimitrios Salpingidis, Theofanis Gekas, Georgios Samaras

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl