NOS VoetbalAangepast

Oranje betrekt basiskamp in Krakau

Het Nederlands elftal reist maandag naar de Poolse stad Krakau, het basiskamp van Oranje tijdens het EK. De selectie van bondscoach Bert van Marwijk vertrekt om 15.30 uur vanaf Schiphol. In Krakau hoopt Oranje tot kort voor de EK-finale op 1 juli te blijven.

Van Marwijk en zijn ploeg staan dinsdag voor het eerst op het veld van het Reymana-stadion, de thuisbasis van Wisla Kraków. Oranje traint dinsdag meteen twee keer, waarvan 's avonds achter gesloten deuren.

De vicewereldkampioen sloot de voorbereiding zaterdag af met een riante zege op Noord-Ierland (6-0). Oranje opent het EK op zaterdag 9 juni in Charkov tegen Denemarken.

Grote belangstelling training

Bij de eerste openbare training van de selectie van het Nederlands elftal in Polen zijn woensdag ongeveer 25.000 bezoekers aanwezig. Alle beschikbare kaarten zijn inmiddels aan de man gebracht. Met uitzondering van de hoofdtribune, beschikbaar voor genodigden, zijn alle plaatsen open gesteld.

Ook de trainingen van de andere landen worden door meegekomen en plaatselijke voetbalfans massaal bezocht, zo bleek uit de toeloop op de kaarten de laatste dagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl