NOS VoetbalAangepast

Alleen Mathijsen traint nog apart

Oranje heeft vrijdag in Hoenderloo met vrijwel de hele EK-selectie pittig getraind. Johnny Heitinga, Nigel de Jong, Wesley Sneijder en Wilfred Bouma, die op donderdag met lichte pijnklachten aan de kant bleven, deden volop mee.

Alleen Joris Mathijsen trainde vanwege een hamstringblessure apart van de groep. Volgens bondscoach Bert van Marwijk verloopt het herstel van de centrale verdediger voorspoedig. Hij verwacht dat Mathijsen op tijd fit zal zijn voor het eerste duel op het EK met Denemarken.

"Het gaat goed met Joris", doelde Van Marwijk op de verdediger die last heeft van een verrekte hamstring. "We denken dat hij de eerste wedstrijd op het EK tegen Denemarken kan halen. Maar hij moet natuurlijk eerst met de groep gaan trainen. We hopen dat dit woensdag of donderdag in Polen kan gebeuren. Gaat dat goed, dan kan hij volgende week zaterdag tegen Denen beginnen."

Oranje speelt zaterdag in Amsterdam nog een oefenwedstrijd. Mathijsen zal in die 'uitzwaaiwedstrijd' tegen Noord-Ierland nog niet in actie komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl