NOS VoetbalAangepast

Oranje moeizaam langs Slowakije

Het Nederlands elftal heeft zijn derde oefenduel in de aanloop naar het EK gewonnen. Na de nederlagen tegen Bayern München en Bulgarije werd Slowakije in een heel matig duel met 2-0 geklopt.

Met Arjen Robben en Ibrahim Afellay op de flanken had het spel van Oranje meer diepgang dan zaterdag en na een kopbal van Marek Hamsik op de lat nam de ploeg het heft in handen. Dat leidde na zeven minuten tot de 1-0; de actieve Afellay zette voor en Kornel Saláta gleed de bal achter zijn eigen keeper.

Na mogelijkheden voor Robin van Persie (over) en Afellay (redding Jan Mucha) wist Oranje eigenlijk geen kans meer te creëren en bij de sporadische Slowaakse uitbraken was de defensie als vanouds kwetsbaar.

Van der Vaart zorgt voor hoogtepuntje

Na rust kwam Ron Vlaar voor Wilfred Bouma (die al in de eerste minuut met zijn hoofd tegen dat van John Heitinga was geknald) en even later maakte Wesley Sneijder (na een tik tegen de enkel) plaats voor Van der Vaart.

Bouma ging nog tijdens het duel voor de zekerheid naar het ziekenhuis, maar uit de scan was geen schade waar te nemen.

In de eerste twintig minuten na rust viel het publiek in De Kuip langzaam in slaap, maar het schrok wakker toen een prachtige vrije trap van Van der Vaart op de lat uiteenspatte. Ook het elftal ontwaakte en Afellay was, na een voorzet van Gregory van der Wiel, dicht bij de 2-0.

Een kwartier voor tijd werd het alsnog 2-0;Van der Vaart schoot raak na goed doorzetten van Klaas Jan Huntelaar (ingevallen voor Van Persie). In de slotfase mochten Dirk Kuijt en Luciano Narsingh nog even meedoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl