NOS VoetbalAangepast

Van der Vaart niet tegen Engeland

Rafael van der Vaart heeft het trainingskamp van het Nederlands elftal in Noordwijk verlaten.

De middenvelder van Tottenham Hotspur liep tijdens het duel bij Arsenal (5-2) een enkelblessure op.

Onderzoek wees uit dat hij woensdag nog niet voldoende hersteld zal zijn om uit te komen in de oefeninterland tegen Engeland. Bondscoach Bert van Marwijk roept geen vervanger op voor Van der Vaart, waardoor de Oranje-selectie nu uit 22 spelers bestaat.

Sneijder te laat

Alle spelers verzamelden zich in de ochtend in Noordwijk. Van Marwijk kon alleen Wesley Sneijder niet begroeten. Vanwege mist had de vlucht van de spelmaker van Internazionale vanuit Italië vertraging en daarom meldt Sneijder zich wat later.

Ola John en Luciano Narsingh, de twee debutanten in de selectie, waren enkele minuten voor het afgesproken tijdstip van 13.00 uur de laatsten die bij Huis ter Duin aankwamen.

Robben nog last van liesbreuk

Arjen Robben onthulde dat hij nog altijd last heeft van de liesbreuk waaraan hij vorig jaar werd geopereerd. "Ik heb bijna elke dag nog wel pijn. Dit is echt de vervelendste blessure uit mijn carrière geweest en ik heb er toch nogal wat gehad."

Robben, die begin oktober werd geopereerd, was de afgelopen weken bij Bayern niet altijd verzekerd van een basisplaats. "Bij de wedstrijden krijg ik het aardig voor elkaar om goed fit te zijn. Met hulp van de adrenaline gaat het dan goed."

"Maar ik kan nog steeds niet zeggen dat ik 100 procent fit ben. Tijdens trainingen voelt het nogal eens niet prettig. Het gaat wel de goede kant op, maar ik heb wedstrijden nodig om in mijn ritme te komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl