NOS VoetbalAangepast

Ernest Faber assistent-bondscoach

Ernest Faber wordt assistent van bondscoach Bert van Marwijk. Hij zal die functie gaan combineren met die van hoofdtrainer van FC Eindhoven.

Door het vertrek van Frank de Boer naar Ajax was er een vacature ontstaan in de technische staf van Oranje. Phillip Cocu en Dick Voorn blijven Van Marwijks twee andere assistenten.

De 39-jarige Faber speelde voor NEC, Sparta, Groningen en PSV. Hij speelde zelf één interland; in 1998 debuteerde hij onder bondscoach Guus Hiddink tijdens een vriendschappelijk duel met Mexico.

Na zijn actieve loopbaan als speler had de Brabander de leiding over Jong PSV, de A-junioren van PSV en was hij assistent-trainer bij FC Eindhoven. Sinds dit seizoen is Faber hoofdtrainer van FC Eindhoven.

Verrast door telefoontje

"Het is een mooie stap, een mooie uitdaging, ik ben er erg blij mee. Ik was erg verrast dat ze mij belden en had nooit gedacht aan deze wending in mijn carrière", zei Faber tegen Omroep Brabant.

"De supporters van FC Eindhoven hoeven niet te vrezen. Het bijt elkaar niet. Ik zal af en toe een training moeten missen, maar alle wedstrijden dan kan ik in ieder geval bij zijn. Ik heb een contract tot 2012 dus ik ga er vanuit dat ik dat gewoon netjes kan uitdienen. En tot die tijd zit ik ook bij het Nederlands elftal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl