Prins Friso is op 12 augustus 2013 overleden aan complicaties die zijn opgetreden na een hersenbeschadiging die het gevolg was van zuurstoftekort bij zijn ski-ongeluk in Lech.
  • De koninklijke familie bij aankomst bij de Oude Kerk Prins Friso herdacht in Delft 02 nov 2013, 16:40 video Premier Rutte, U2-zanger Bono, oud-VN-secretaris-generaal Annan en aartsbisschop Desmond Tutu waren aanwezig.
  • Koning Willem-Alexander bij de herdenking van prins Friso Koning: wond begint te genezen 02 nov 2013, 18:05 video Tijdens de herdenkingsdienst voor prins Friso zei koning Willem-Alexander dat hij niet kan overzien hoe het litteken zal vergroeien.

Herdenking »

Uitvaart »

Overlijden prins Friso »

Toestand prins Friso »

Koninklijke familie »

Ongeluk en redding »

Reacties »

Liveblogs »

Weblogs »

Video

Beelden van de uitvaart van prins Friso, vrijgegeven door de RVD in overleg met de koninklijke familie.

Audio

  • Menno Reemeijer: Friso beschouwend persoon Een gesprek met Koninklijk Huis-verslaggever Menno Reemeijer over het overlijden van prins Friso.
  • "Prins Friso richtte zich op eigen leven" Prins Friso woonde in Londen en was bezig met een carrière in het bedrijfsleven. NRC-journalist Jutta Chorus bezocht hem daar in... 2006. Ze ging met hem langs verschillende grote en kleine bedrijven en sprak hem als een van de weinigen uitgebreid.
  • "Bijzetting Friso in Delft meest logisch" De vraag dringt zich nu op, wat voor een begrafenis prins Friso zal krijgen. Friso is immers geen lid meer van het Koninklijk Huis.... Een gesprek daarover met een deskundige op het gebied van Koninklijke Begrafenissen, Cees van Raak.
  • Directeur Prins Claus Fonds: Friso intelligente, creatieve denker Sinds het overlijden van Prins Claus, in 2002, was prins Friso erevoorzitter van het Prins Claus Fonds. Christa Meindersma,... directeur van dat fonds, reageert op het overlijden van de prins.
  • Prins Friso (1968-2013) Prins Friso was op het eerste gezicht heel serieus, maar ook sportief. In het openbaar zag je hem nauwelijks. En dat vond hij... prima. Hij wilde het liefst de schijnwerpers ontlopen, maar kon dat niet altijd voorkomen.

Video

Beelden waarop te zien is dat het koninklijk paar en hun kinderen bij het paleis aankomen.