Max Verstappen in Mexico
NOS SportAangepast

Verstappen derde in kwalificatie Mexico, pole voor Hamilton

Max Verstappen heeft bij de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico op het Autodromo Hermanos Rodriguez even aan polepositie mogen ruiken. De Nederlander was in het tweede deel van de kwalificatie de snelste, maar moest in de beslissende derde sessie wereldkampioen Lewis Hamilton en Nico Rosberg (beiden Mercedes) laten voorgaan. Verstappen start zondag van de tweede startrij.

Hamilton noteerde een tijd van 1.18,704, Rosberg in zijn slotronde 1.18,958. Verstappen noteerde 1.19,054. De Nederlander was met de Red Bull in het tweede deel ook onder de 1.19 (1.18,972) gebleven.

Verstappen krijgt zondag op de tweede startrij gezelschap van teamgenoot Daniel Ricciardo (1.19,133).

Formule 1-coureur Max Verstappen tijdens de training in Mexico

Voor Hamilton is het de 58ste keer dat hij van pole vertrekt. Bij Mercedes waren er blije gezichten. Het team haalde de achttiende pole van dit seizoen binnen en evenaarde daarmee het eigen record uit 2014 en 2015. Ook Red Bull kreeg dat een keer voor elkaar: in 2011.

Rosberg kende een moeizame aanloop naar de kwalificatie, zat bij Q1 en 2 ook niet in de top, maar de leider in het WK-klassement zette een sublieme laatste ronde in het beslissende deel neer. Daarmee drukte hij Verstappen van de eerste startrij. De Duitser won vorig jaar in Mexico. "Ik sta op de eerste startrij en dat is goed. Lewis reed een geweldige ronde. Het wordt spannend zondag"', aldus Rosberg.

Eerste twee startrijen voor de grand prix van Mexico

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl