NOS WielrennenAangepast

'Het zal lastig worden om Quintana nog uit rood te rijden'

Froome gaat vechten voor rode trui, maar weet ook dat het lastig wordt

Nog 193,2 kilometer krijgt Chris Froome de kans om Nairo Quintana in en uit het rood te rijden van de Vuelta. Vier cols van de tweede categorie en een van de buitencategorie met finish bergop. "Ik ga ervoor vechten", aldus de Brit.

Froome toonde vandaag zijn klasse in de 37 kilometer lange tijdrit, pakte ruim twee minuten op zijn Colombiaanse concurrent en zag zijn achterstand verkleind worden tot 1.21. Froome: "Ik ben heel blij met de uitslag en mijn rit. De Vuelta is mijn laatste koers dit jaar, dus ik ben blij dat ik nog steeds zo goed in vorm ben."

De strijd om de rode trui lijkt - met nog een zware bergrit te gaan - weer open, al weet Froome dat het een hele opgave wordt om Quintana in een bergrit op meer dan een minuut te rijden. "Bovendien heeft hij met Movistar een hele sterke ploeg om zich heen. Het wordt lastig om hem te verslaan, maar we zullen zien."

Quintana had gehoopt op minder tijdverlies en gaat nu verdedigen

Klassementsleider Quintana had het verlies ingecalculeerd, maar had gehoopt minder tijd te verliezen. "Het leek wel of Chris vloog, hij was nog sneller dan we hadden verwacht", verklaarde hij na afloop. Quintana werd uiteindelijk elfde. "Ik heb vandaag meer geleden dan de anderen, maar mijn benen voelen nog steeds goed aan."

De klimgeit uit Cómbita staat normaal bekend om zijn aanvallende manier van koersen, maar morgen wordt er wat anders gevraagd vanaf de startplaats in Benidorm. "Wij zullen gaan verdedigen. Chris gaat ongetwijfeld aanvallen, mijn enige opdracht is hem te volgen."

Vliegende Froome wint tijdrit en nadert leider Quintana

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl