Alexandre Geniez komt over de finish in de derde Vuelta-rit
NOS Wielrennen

Geniez wint derde Vuelta-rit; Kruijswijk verliest tijd

Alexandre Geniez heeft de derde rit in de Vuelta gewonnen. De Fransman van Française de Jeux kwam na een prachtige slotklim (met op sommige delen een stijgingspercentage van 22) solo over de finish. Rubén Fernández is de nieuwe leider.

De renners kregen in de rit over 176,4 kilometer, langs de kust van Galicië van Marín naar Mirador de Ezaro, een drietal beklimmingen voor de kiezen: een van de tweede en twee van de derde categorie.

Geniez ging samen met Pieter Serry, Gatis Smukulis, Simon Pellaud, Jérôme Cousin, Rüdiger Selig en David Arroyo al vroeg op avontuur. Bij de beklimming van de Alto de Lestaio viel de groep uiteen en ging Pellaud er alleen vandoor.

Geniez wint derde Vuelta-rit; tijdverlies Kruijswijk

Contador en Kruijswijk verliezers van de dag

Pellaud zakte door het ijs op de Alto de Paxareiras (tweede categorie), maar sloot in de afdaling, op 14 kilometer van de finish, weer aan bij de koplopers Serry en Geniez.

Het peloton, zonder de ziek afgestapte Warren Barguil, werkte niet goed genoeg samen, waardoor het drietal om de zege mocht strijden op de Mirador de Ezaro. Pellaud haakte direct af en even later kon ook Serry Geniez niet meer volgen.

Daarachter rukte Movistar het peloton uiteen. Fernández kwam op 0.21 juichend als tweede over de finish, gevolgd door Alejandro Valverde en Chris Froome. Alberto Contador (+0.54) en Steven Kruijswijk (+2.03) waren de verliezers van de dag.

  • NOS
    De uitslag van de derde etappe van de Vuelta
  • NOS
    Het algemeen klassement van de Vuelta na de derde etappe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl