NOS Sport

Bertens blijft steken in derde ronde

Bertens niet opgewassen tegen Halep

Kiki Bertens is gestrand in de derde ronde van Wimbledon. Op het prestigieuze grastoernooi ging de Nederlandse tennisster in twee sets onderuit tegen de als vijfde geplaatste Simona Halep. De eerste set werd met 6-4 verloren, in de tweede set was Halep met 6-3 te sterk.

Bertens, zelf nummer 28 van de wereld, begon goed aan haar tweede duel op het centercourt, waar ze vorig jaar in de eerste ronde kansloos was tegen Petra Kvitová. Ze forceerde dankzij een aantal solide winners meteen een break, maar dat voordeel verspeelde ze direct en door een reeks fouten verloor ze in de zesde game nogmaals haar service.

De reactie van Kiki Bertens als opponent Simona Halep het matchpoint benut

Vijf games op rij

Bertens kwam terug tot 4-4, maar daarna pakte Halep vijf games op rij. Op 3-5 kreeg Bertens haar enige breakpoint van de tweede set, maar Halep werkte dat weg en benutte haar eerste matchpoint.

Voor Bertens was het pas de eerste keer dat ze de derde ronde bereikte op Wimbledon, Halep was twee jaar geleden nog halvefinaliste.

Samen met de Zweedse Johanna Larsson komt Bertens ook nog uit in het dubbelspel. In het gemengddubbelspel vormt ze een koppel met Jean-Julien Rojer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl