NOS Voetbal

Welke ploeg kan Duitsland stoppen?

Duitsland werkt zonder zorgen toe naar EK-opening

Als de Duitse bondscoach Joachim Löw zijn selectie had mogen verdelen in twee elftallen, hadden beide teams een serieuze kans gehad op de EK-titel. Je hoeft dan ook geen helderziende te zijn om Duitsland als topfavoriet voor de EK-titel te tippen. De Duitsers beginnen hun toernooi vanavond om 21.00 uur met de wedstrijd tegen Oekraïne.

Modernste voetbal

Co Adriaanse verwoordde het deze week duidelijk op de NOS-site: "Het team speelt zeer modern voetbal, misschien wel het modernste voetbal van alle landen. Ze zijn fysiek altijd top, mentaal top, technisch top, tactisch top, kunnen aanvallen en verdedigen. Met Manuel Neuer, Mats Hummels, Toni Kroos en Thomas Müller hebben ze een sterke as. Als buurland van Frankrijk speelt Duitsland bovendien bijna een thuiswedstrijd."

Wat kan er nog fout gaan voor de Duitsers? In de kwalificatie lieten ze links en rechts nog wel eens een steekje vallen. In eigen huis kwamen de Duitsers niet verder dan 1-1 tegen Ierland en er werd binnen vier dagen verloren bij Ierland en Polen. Pas na een late treffer in de laatste groepswedstrijd tegen Georgië konden de tickets naar Frankrijk worden besteld.

Twee jaar geleden veroverde Duitsland de wereldtitel. Nu is de ploeg favoriet op het EK

Afscheid

Na het veroveren van de wereldtitel in Brazilië namen enkele routiniers afscheid. Vooral het ontbreken van Philipp Lahm is een gemis voor Löw. Lahm was op diverse posities inzetbaar en altijd waardevol. Ook WK-topscorer aller tijden Miroslav Klose en verdediger Per Mertesacker verdwenen uit de nationale elftal.

Het lijkt allemaal klein bier. Naast kwaliteit is er ook aan eerzucht geen gebrek. De laatste EK-titel dateert 'alweer' van 1996. Voor Duitse begrippen is dat een droogte, hoewel in 2008 nog wel de finale werd gehaald (1-0 verlies tegen Spanje).

Er zijn ook nog wel enkele spelers die wat te winnen hebben. Thomas Müller bijvoorbeeld. Hij scoorde al tien keer op een WK, maar nog nooit op een EK. Kortom: van onze buren wordt heel veel verwacht. Maar als er één land is dat met die druk om kan gaan, dan is het Duitsland wel.

Duitsland: weer favoriet

EK-duels Duitsland - groep C

Wedstrijd Datum Tijd
Duitsland - Oekraïne 12 juni 15.00 uur
Duitsland - Polen 16 juni 21.00 uur  
Noord-Ierland - Duitsland 21 juni 18.00 uur

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl