Timea Bacsinszky tennist sinds de breuk met haar tirannieke vader louter nog voor het plezier, ook op Roland Garros
NOS Sport

Opponente van Bertens speelt alleen nog voor haar plezier

Vanmiddag speelt Kiki Bertens in de kwartfinales van Roland Garros tegen de Zwitserse Timea Bacsinszky. Tenniscommentator Marcella Mesker weet wat Bertens te wachten staat. "Bacsinszky mag dan niet bekend zijn bij het grote publiek, maar ze is een ontzettend goede speelster."

"Bacsinszky stond hier vorig jaar in de halve finales, is de nummer negen van de wereld en bovendien net als Bertens in topvorm. Ze won een paar weken geleden nog het toernooi van Rabat."

"Ze heeft een moeilijke jeugd gehad, met een tennisvader die haar slecht behandelde." Op vijftienjarige leeftijd verbrak ze de relatie met haar vader, maar diens 'werk' liet nog jarenlang diepe sporen na bij de Zwitserse. Ze verloor het plezier in tennis en stopte er in 2012 helemaal mee.

Ze wilde een studie volgen en werkte in een hotel toen ze in 2013 een uitnodiging kreeg om mee te doen aan het kwalificatietoernooi van Roland Garros. "Ze had al die tijd niet getraind, maar in een bevlieging besloot ze toch te gaan. En ze vond er de liefde voor de sport terug."

Sindsdien staat er een andere vrouw op de baan. "Zonder de druk van haar vader speelt ze puur voor haar plezier. En haar levenservaring maakt haar mentaal heel sterk."

'Kwartfinale wordt een titanenstrijd'

Bacsinszky, die volgende week haar 27ste verjaardag viert, is volgens Mesker een lastige tegenstander voor Bertens. "Ze speelt een heel hoog tempo, maar ook heel gevarieerd. Ze is reuzeslim, heeft een geweldige backhand en kan tegenstanders uit het ritme halen."

Bertens kan haar borst dus natmaken. "Zeker, het wordt een lastige wedstrijd voor Bertens, maar ze is niet kansloos. Ze speelt zo goed en haar forehand is van wereldklasse. Ik verwacht een titanenstrijd, met alles erop en eraan."

De vraag is vooral hoe fit Bertens na twee zware weken nog is. "Ik vond woensdag dat ze een vermoeid koppie had", zegt Mesker. "Haar spel is vast weer goed, maar heeft ze nog genoeg energie? Dat is mijn zorg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl