Igor Sijsling

Sijsling naar tweede ronde Roland Garros

Igor Sijsling heeft op Roland Garros ten koste van de Roemeen Adrian Ungur de tweede ronde bereikt. Sijsling werd als lucky-loser tot het toernooi toegelaten en klopte Ungur met 6-1, 6-2, 7-6 (5).

Sijsling begon met een lovegame, gevolgd door een break en zette daarmee de toon voor de eerste twee sets van het duel tussen de mondiale nummers 123 en 204. Ook in de derde set domineerde Sijsling en liep hij vlotjes uit naar 5-1, maar plots slopen er fouten in zijn spel, met alle gevolgen van dien.

Sijsling pakt zege in tiebreak

Ungur boog zijn achterstand om in een 6-5 voorsprong, waarna Sijsling een setpoint van de Roemeen overleefde. In de tiebreak zette de Amsterdammer alsnog orde op zaken en benutte hij zijn eerste matchpoint.

Sijsling verslaat Ungur op Roland Garros

In de tweede ronde staat Sijsling tegenover de als zeventiende geplaatste Nick Kyrgios. De Australiër won met 7-6, 7-6, 6-4 won van de Italiaan Marco Cecchinato.

Opluchting

Sijsling reageerde opgelucht na zijn overwinning. "Dit duurde wat langer dan gepland. Bij 5-1 in de derde set werd ik wat nerveuzer en vermoeider. Ik ging meer nadenken, terwijl hij juist losser ging spelen. Voor ik het wist, stond ik 6-5 achter."

Opgeluchte Sijsling: dit duurde langer dan gepland

Sijsling wist zich afgelopen week niet te plaatsen via de kwalificatie, maar omdat een aantal spelers zich terugtrok mocht hij alsnog meedoen in Parijs.

"In die kwalificatie won ik twee potjes. De derde wedstrijd verloor ik van een jongen die goed stond te spelen, ik was wat minder. Dit is weer een andere tegenstander en een andere dag", verklaarde Sijsling na zijn overwinning.