NOS Sport

Haase wil nare periode van zich af slaan in Parijs

Haase met Boogert op zoek naar het goede gevoel

Vandaag begint in Parijs het hoofdtoernooi van Roland Garros. Robin Haase is een van de Nederlanders die op het Parijse gravel in actie komen, maar wat mogen we van hem verwachten? Haase heeft een moeilijke periode achter de rug en probeert nu met hulp van Kristie Boogert de draad weer op te pakken.

In maart stond de wereld van Haase opeens op zijn kop. Bij terugkeer van een trip in de Verenigde Staten werd zijn voormalige coach gearresteerd als verdachte van de moord op zakenman Koen Everink, een goede vriend van Haase. "Het is bizar allemaal. Net alsof ik in een slechte film terecht ben gekomen", zei Haase destijds.

Twee maanden later kan Haase de zaak nog steeds niet helemaal loslaten. Hij is dan ook zonder grote verwachtingen naar Parijs afgereisd. "Het is een heel nare en rare periode geweest. Het is in ieder geval lekker om er wat frustratie uit te slaan."

Hij wil vooral weer goed spelen en heeft daarom de hulp ingeschakeld van Kristie Boogert. De oud-tennisster begeleidt Haase in Parijs. "Ze heeft verstand van tennis en ervaring op hoog niveau. Daar kan ik op dit moment veel aan hebben", legt Haase zijn keuze uit.

"Ik hoef hem natuurlijk niet te leren tennissen. Het gaat om details", vult Boogert aan. En zo zoekt Haase in Parijs weer naar het goede gevoel, naast en op de baan. "Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl