NOS Sport

Guidetti: goede wedstrijd om in het toernooi te groeien

Guidetti: we hadden ook met 3-0 kunnen winnen

De 3-1 zege op Kazachstan was voor de volleybalvrouwen een goede wedstrijd om in het olympisch kwalificatietoernooi te groeien. Dat is de conclusie van de Italiaanse bondscoach, Giovanni Guidetti: "We hebben dit toernooi nu al van alles meegemaakt: een beetje boosheid, een beetje angst, druk en zelfvertrouwen. Het was een goede start."

Oranje opende het OKT tegen het op papier zwakke Kazachstan wisselend. De eerste set tegen Kazachstan werd eenvoudig gewonnen (25-12), maar de verloren tweede set verliep minder goed voor Nederland (21-25). "Toen speelden wij niet zo goed en zij wel. Ze speelden snel en daar had ons blok moeite mee. Maar aan het einde was het verschil tussen de twee ploegen wel duidelijk. We hadden ook met 3-0 kunnen winnen", aldus Guidetti.

Anti-volleybal

Celeste Plak heeft wel een verklaring voor die ene verloren set. "Kazachstan speelde een beetje anti-volleybal. Dan is het lastig om je eigen niveau vast te houden. Het is dan de kunst om bij je eigen spel te blijven en er overheen te denderen. Ik denk dat we goed gespeeld hebben, gewoon degelijk."

Plak: we hebben gewoon degelijk gespeeld

Zuid-Korea wordt moeilijker

Zondag speelt Oranje de tweede wedstrijd tegen Zuid-Korea.

Guidetti kijkt alvast vooruit: "Dat wordt een hele belangrijke wedstrijd. Zuid-Korea heeft verloren vandaag. Het is sterke ploeg met goede speelsters. Het wordt heel zwaar, veel moeilijker dan vandaag tegen Kazachstan."

Oranje speelt in Tokio nog zes wedstrijden. Op het OKT worden vier olympische tickets vergeven, waaronder een voor het beste Aziatische land.

De wedstrijd tegen Zuid-Korea begint zondagochtend om 08.30 uur. De wedstrijd is live te zien op NOS.nl en NPO1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl