Tom Dumoulin
NOS Wielrennen

Dumoulin deelt sneer uit aan Cunego

Tom Dumoulin maakt snel naam in het peloton. En niet alleen vanwege zijn sportieve prestaties. Waar de Nederlandse rozetruidrager gisteren nog kritiek uitte richting Vincenzo Nibali ("hij koos een verkeerd moment"), verbaasde hij nu met commentaar richting een andere prominente Italiaan.

"De ploeg van Nippo-Vini Fantini hield het tempo hoog om Cunego in de ontsnapping te krijgen. Ik denk dat ik hem de volgende keer gewoon in de kopgroep duw, want dit was best irritant." Damiano Cunego wilde zijn bergtrui verdedigen. Uiteindelijk slaagde hij er niet in; Tim Wellens pakte onderweg punten en passeerde hem in het bergklassement.

"Ik kijk uit naar morgen"

Voor de rest was het een eenvoudige dag voor Dumoulin. Hij zag dat de zevende etappe uitmondde in een sprint, die door André Greipel werd gewonnen. Hij keek alvast vooruit naar de achtste etappe, waarin het peloton een slotklim over moet die voor ruim zes kilometer bestaat uit grindwegen. "Morgen? Ik deed Strade Bianche twee keer. Dat beviel me wel. Ik kijk er naar uit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl