NOS Wielrennen

Wellens wint rit, Dumoulin loopt uit

Wellens wint, Dumoulin vergroot voorsprong

De zesde rit van de Giro is gewonnen door Tim Wellens. In de slotklim (tweede categorie) liet hij vier vluchtmakkers staan om solo over de meet te komen. Het roze kwam steviger om de schouders van Tom Dumoulin te zitten.

Pim Ligthart was een van de vluchters die op de slotklim moest passen. Achter Wellens waren de ogen vooral gericht op Dumoulin, die niet reageerde toen Jakob Fuglsang versnelde. Dat deed hij wel bij een aanval van Vincenzo Nibali.

Dumoulin haalde de Italiaan bij en ging eroverheen. Ook Fuglsang achterhaalde hij, waarna hij als vierde finishte. Hij had in het klassement 0.16 op Jungels, hij heeft er nu 0.26 op Fuglsang.

Ligthart werkt hard voor Wellens

Dat Ligthart op de slotklim moest passen, was geen verrassing. Hij had op het vlakke veel werk verricht voor zijn Lotto-ploeggenoot Wellens. Mede dankzij Ligthart lagen de vluchters aan de voet van de klim zeven minuten voor.

De poging van Astana om Dumoulin uit de tent te lokken, was tevergeefs. Fuglsang sloeg weliswaar een gat, maar Dumoulin reageerde pas toen ook Nibali aanviel.

Met zijn vierde plaats (op 1.22 van de winnaar) miste Dumoulin net een paar bonificatieseconden. Hij gaf 0.03 toe op Fuglsang, maar won 0,21 op Nibali. Steven Kruijswijk werd elfde op 1.36. "Normaal gezien zou ik nog een paar dagen in het roze kunnen rijden", aldus een opgewekte Dumoulin.

Dumoulin: Nibali viel op verkeerde moment aan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl