Opnieuw knappe zege waterpoloërs op OKT

De Nederlandse waterpoloërs hebben op het OKT in het Italiaanse Triëst ook hun derde duel in winst omgezet. Het bijzonder spannende treffen met Duitsland leverde een 9-8 (2-1, 2-2, 3-3, 2-2) overwinning op.

De zege betekende ook dat Oranje een plaats in de kwartfinales niet meer kan ontgaan. Winst in die kwartfinales levert een ticket naar Rio op.

De ploeg van bondscoach Robin van Galen kende een uitstekende start en dat was vooral te danken aan Eelco Wagenaar. De keeper van Oranje bleek nauwelijks te passeren. Dankzij een goal van Yoran Frauenfelder in de zoemer werd de tweede periode met een 4-3 voorsprong afgesloten.

In het derde kwart scoorden de Duitsers driemaal op rij en dreigde het alsnog mis te gaan. Nederland knokte zich evenwel snel terug en bleek in het vierde kwart over stalen zenuwen te beschikken.