NOS Voetbal

De Boer op zijn hoede voor Apoel

De Boer wil show en spektakel

"Natuurlijk willen we voor het publiek een show opvoeren." Ajax-trainer Frank de Boer hoopt dat zijn ploeg woensdagavond swingt in de laatste Champions League-wedstrijd voor Ajax van dit seizoen. Tegen Apoel Nicosia moet een ticket voor de knock-outfase van de Europa League worden veiliggesteld.

Ajax en Apoel zijn beiden al uitgeschakeld voor een vervolg in het 'miljoenenbal'. De Amsterdammers haalden tot nu toe twee punten, Apoel pakte er een. "Een gelijkspel is dus voldoende, maar we willen er een mooie wedstrijd van maken", aldus De Boer.

Stugge ploeg

De trainer blijkt op de persconferentie goed op de hoogte van de prestaties van de komende tegenstander. "Ik heb de statistieken bekeken, het is een stugge ploeg. Ze staan dik bovenaan en winnen vaak met kleine cijfers. Paris Saint-Germain wist twee keer met maar 1-0 te winnen. Ze zijn geslepen en spelen op de counter."

De Boer blijft het jammer vinden dat zijn ploeg hoe dan ook niet verder gaat in de Champions League. "Het gat met Barcelona en PSG is te groot, zij zijn veel verder. Maar in Parijs hebben we laten zien wat we kunnen. Het zou mooi zijn als de selectie intact blijft. Ik weet zeker dat we in de toekomst met een fantastische selectie, en een beetje geluk bij de loting, kunnen overwinteren in de Champions League."

Zivkovic bij selectie

De trainer heeft Jong Ajax-spits Richairo Zivkovic bij de voorlopige selectie gehaald. Hij vervangt de geblesseerde Kolbeinn Sigthórsson, die tot de winterstop is uitgeschakeld. De Boer: "Of Zivkovic ook echt bij de definitieve selectie van 18 spelers zit, weten we morgen."

De Boer heeft negentien spelers aangewezen omdat hij nog even wil afwachten hoe Anwar El Ghazi herstelt van zijn inspanningen op de training. De aanvaller lijkt hersteld van een liesblessure. "Maar ik moet nog even afwachten of hij een reactie krijgt", stelde de trainer van Ajax. "Nee, het is niet gezegd dat Zivkovic afvalt als El Ghazi kan spelen."

Anwar El Ghazi (uiterst rechts) dolt op de training met Ricardo van Rhijn en Thulani Serero

Europa League

Op de vraag hoe De Boer aankijkt tegen een vervolg in de Europa League geeft de trainer in eerste instantie geen antwoord. "We moeten Apoel eerst nog maar eens opzij zetten. Maar als we zo spelen als in Nicosia (1-1) en we zijn scherp, dan moet het goedkomen."

Even later geeft hij aan dat ook het spelen op het tweede Europese niveau belangrijk is. "Ook in de Europa League voetbal je wedstrijden die je in de eredivisie maar vier of zes keer per seizoen speelt", stelt De Boer. "Van zulke wedstrijden word je beter. PSV en Feyenoord hebben zich al geplaatst. Wij willen in hetzelfde schuitje terechtkomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl