NOS Voetbal

De Boer: Feyenoord gaat voor de zesde keer op rij verliezen

De Boer: Feyenoord gaat voor de zesde keer op rij verliezen

Ajax-trainer Frank de Boer beseft maar al te goed dat de Klassieker gewonnen moet worden. "Drie punten pak je alleen maar als je met een bepaalde passie en overtuiging speelt", zegt De Boer, die wel vertrouwen heeft in zondag. "Ik denk dat Feyenoord voor de zesde keer gaat verliezen."

De Boer ging op de persconferentie in op de kritiek die Ajax krijgt. De laatste twee wedstrijden werden niet gewonnen en de koppositie moesten de Amsterdammers afstaan aan PSV. "Ik begrijp de kritiek op ons. We moeten zorgen dat we het goede gevoel van voor de winterstop weer terugkrijgen."

We hebben elkaar keihard nodig.

Frank de Boer

Wat dat betreft komt het duel met Feyenoord, dat al vijf keer op rij verloor, als geroepen. Donderdag sprak De Boer samen met Davy Klaassen, Jasper Cillessen, Nemanja Gudelj en Mitchell Dijks met een aantal supporters over het spel van de Amsterdamse ploeg.

Frank de Boer beseft dat er gewonnen moet worden

"Zij willen ook maar één ding en dat zijn dure punten. Zij hebben een bepaalde mening over het spel en over het gedrag van de spelers. Het is goed om hun mening te horen. Zij hebben ook goed geluisterd naar wat de gevoelens van de spelers zijn. Uiteindelijk zijn we via dezelfde deur naar buiten gegaan. We hebben elkaar keihard nodig."

De Boer kan tegen Feyenoord gewoon beschikken over aanvoerder Klaassen. "Davy is fit. Op dit moment ziet het er rooskleurig uit. Hij traint goed, hij is blij. Dat is belangrijk natuurlijk. Maar je weet nooit hoe zijn lichaam reageert."

Zivkovic

Richairo Zivkovic, in de afgelopen seizoenen door Ajax verhuurd aan FC Groningen en Willem II, is tijdens de voorbije transferperiode teruggekeerd bij de groep van De Boer. "Hij gaat er keihard aan werken om te proberen de concurrentie aan te gaan. Zo wil ik het ook zien. En ik hoop voor hem dat het lukt. Echt waar", zegt De Boer over de spits.

Als wij een goede speler hadden kunnen halen, die daadwerkelijk een verschil kan maken, dan hadden we dolgraag gewild.

Frank de Boer

De trainer baalt dat Ajax in de voorbije weken geen versterking heeft kunnen halen. "Als wij een goede speler hadden kunnen halen, die daadwerkelijk een verschil kan maken, dan hadden we dolgraag gewild", benadrukt De Boer. "Het is helaas niet zo gebleken, omdat er geen mensen zijn vertrokken. Vandaar dat we het niet konden doen. Dat is wel sneu. Maar als trainer moet je er wel rekening mee houden."

Heitinga niet als opvulling

Deze week maakte John Heitinga zijn afscheid bekend. Iets wat intern natuurlijk al bekend was. De Boer legt uit hoe het is gegaan. "Ik heb gezegd: ik ga geen gebruik meer van je maken. Ik ga je niet meer op de bank zetten als opvulling. Dat kwam keihard aan, laat dat duidelijk zijn. Hij is toen gaan nadenken. Wij zijn eerlijk geweest. Nu heeft hij dit besloten", aldus De Boer.

De Boer: het kwam keihard aan bij Heitinga

De Ajax-fans krijgen zondag voor de wedstrijd tegen Feyenoord de kans om afscheid te nemen van de publiekslieveling. De Boer: "Het laatste half jaar is geen afspiegeling van de prachtige carrière van Heitinga. Hij verdient een prachtig afscheid. En dat krijgt hij zondag tegen Feyenoord."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl