Bondscoach Giovanni Guidetti kon het tij niet keren
NOS Sport

Guidetti: Duitsland was op elk gebied beter

"We mogen van geluk spreken dat we nog één punt aan deze wedstrijd hebben overgehouden", sprak bondscoach Giovanni Guidetti na de 3-2 nederlaag van Nederland tegen Duitsland in de openingswedstrijd van het olympisch kwalificatietoernooi in Turkije. "Zij waren veel beter, op elk gebied. Ze speelden aanvallend met meer lef en ze gebruikten ook het middenblok goed."

Volleybal-coach Guidetti zag het al aankomen

Bij Oranje liet de aanval daarentegen flink te wensen over. "Die was veel te zwak. Er was geen samenhang, geen goede timing. We zijn niet in ons ritme gekomen. Maar ik zag dat een paar dagen geleden al aankomen," verwees de Italiaan naar de oefenduels met België die aan het OKT voorafgingen.

Finetuning

Anne Buijs kon alleen maar beamen dat Oranje aanvallend onvoldoende uit de verf kwam. "Het probleem was de afstemming met de spelverdeling. Maar dat is het grote nadeel als je pas twee, drie weken van tevoren samenkomt. Het is moeilijk om de finetuning in zo'n korte tijd goed te krijgen."

Buijs: er is nog niks verloren, herpakken nu

In de vijfde set dacht Oranje een wellicht beslissend gaatje te kunnen slaan, maar een score van Robin de Kruijf op 10-9 werd afgekeurd wegens 'duwen'. Duitsland nam prompt het initiatief. "Verschrikkelijk gewoon dat die bal van Robin werd afgefloten", sipte Buijs. "Want daar was naar mijn mening helemaal niks mee. Op het eind missen we precies die twee punten. De scheidsrechter was niet fijn voor ons, maar die ga ik niet de schuld geven."

"Het toernooi gaat nog door, er nog niks verloren. We moeten ons herpakken na deze teleurstelling. Gelukkig hebben we door de 3-2 wel een punt gepakt. Dat punt kan nog goud waard worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl