NOS Sport

Volleybalvrouwen beginnen OKT met nederlaag tegen Duitsland

OKT Ankara: samenvatting Nederland-Duitsland

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben de eerste wedstrijd van het olympisch kwalificatietoernooi in Ankara niet kunnen winnen. Duitsland was met 3-2 te sterk voor de ploeg van Giovanni Guidetti: 26-28, 25-22, 25-22, 20-25, 15-11.

Duitsland, dat onder de huidige Oranje-bondscoach zilver won op de EK's van 2011 en 2013, walste bij de Europese Spelen in juni met 3-0 over Nederland heen.

Oranje zakt ver weg

Deze keer waren de ploegen aan elkaar gewaagd en verzuimde Oranje een belangrijke stap te zetten op weg naar de Spelen van Rio. In de eerste set verprutste Nederland vanaf 24-20 vier setpoints. Nadat een Duits setpoint was weggewerkt, sloeg de ploeg alsnog toe. In het vervolg zakte Oranje echter ver weg.

In de tweede set kwam Oranje van 4-14 nog wel terug tot 22-24 en in de derde van 9-14 tot 13-14, maar aan het eind van beide sets bleek het Duitse blok te sterk. Guidetti bleef wisselen, maar wist maar geen lijn te krijgen in het Nederlandse spel.

De Duitsen vochten als leeuwen en profiteerden optimaal van het geworstel aan de andere kant van het net. Pas diep in de vierde set ging het een beetje lopen bij Oranje en nu kwamen de ballen van Maret Grothues, Anne Buijs en Lonneke Sloetjes opeens wel op de grond. In de vijfde set ging het toch weer mis. Duitsland pakte veel punten via het Nederlandse blok en demarreerde van 8-9 naar 12-9.

Woensdag staat de tweede wedstrijd op het programma. Dan is Turkije de tegenstander. Daarna wacht nog een wedstrijd tegen Kroatië. De eerste twee landen van de poule plaatsen zich voor het halve finale van het toernooi, waarvan de winnaar een olympisch ticket ontvangt en de nummers twee en drie een herkansing krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl