Sven Kramer en Jorrit Bergsma hadden dit seizoen in Thialf al een mooi gevecht op de 5.000 meter. Dit gebeurde bij de World Cup in Heerenveen.
NOS Schaatsen

Kramer op NK tegen Bergsma in voorlaatste rit 5.000 meter

Sven Kramer moet het zondag tijdens de eerste dag van de KPN NK afstanden opnemen tegen rivaal Jorrit Bergsma. In de voorlaatste rit van de 5.000 meter probeert de regerend Nederlands kampioen zijn titel te verdedigen.

De 500 meter bij de mannen levert in de tiende en tevens laatste rit een strijd op tussen Gerben Jorritsma, de revelatie van dit seizoen, en Michel Mulder, de olympisch kampioen die juist uit is op revanche. Mulder miste de eerste wereldbekerwedstrijden nadat hij zich niet wist te plaatsen tijdens de KNSB Cup.

Jan Smeekens, de regerend Nederlands kampioen, neemt het in achtste rit op tegen Ronald Mulder. De 500 meter gaat over twee ritten. De Nederlands kampioen wordt bepaald op basis van een klassement. De tweede 500 meter staat ook zondag op het programma.

Rentree Wüst

Bij de vrouwen is er zondag één afstand. De 1.500 meter staat in het teken van de rentree van Ireen Wüst. Is zij fit genoeg om plaatsing af te dwingen voor de EK allround en de WK afstanden? Wüst rijdt in de achtste rit tegen teamgenote Antoinette de Jong. Daarna komen concurrenten Marije Joling en Marrit Leenstra nog op het ijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl