NOS Sport

Van Barneveld verslaat Van Gerwen in thriller

Raymond van Barneveld heeft bij het WK darts in Londen in een fantastische wedstrijd tegen Michael van Gerwen de kwartfinales bereikt. De oude meester versloeg de nummer één van de wereld met 4-3 ((1-3, 3-1, 3-2, 0-3, 3-2, 2-3, 3-1).

De twee trakteerden de toeschouwers op een schitterende en spannende dartshow met hoge scores en prachtige finishes. Voor van Gerwen (twee jaar geleden wereldkampioen) waren de druiven in meerdere opzichten zuur. Hij won dit jaar zeven van de negen grote toernooien en 'Mighty Mike' kon na afloop ook de betere cijfers overleggen.

Cijfers Van Gerwen beter

De 26-jarige Brabander kwam tot een gemiddelde van 105,8 punten en raakte 15 van zijn 35 dubbels. De onlangs opa geworden Van Barneveld (vijfvoudig wereldkampioen) gooide 100,4 gemiddeld en had 45 kansen op een dubbel. De 48-jarige Hagenaar verzilverde er eveneens 15.

  • Pro Shots
    Ontlading bij Raymond van Barneveld als hij de partij tegen Michael van Gerwen heeft beslist
  • Pro Shots
    Raymond van Barneveld viert de zege op Michael van Gerwen
  • Pro Shots
    Michael van Gerwen feliciteert Raymond van Barneveld met zijn overwinning
  • Pro Shots
    Michael van Gerwen bedankt het publiek in Londen

Vincent van der Voort figureerde tegen wereldkampioen Gary Anderson. De Schot won met 4-0 en gunde de darter uit Purmerend welgeteld een leg. Het verging Benito van de Pas tegen Michael Smith nauwelijks beter. De Brabander won vier legs, maar evenmin een set: 0-4.

Vincent van der Voort veegt het zweet van zijn voorhoofd terwijl hij wordt afgedroogd door Gary Anderson

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl