De Ajax-letters op trainingscomplex de Toekomst
NOS Voetbal

Ajax: arbeidsconflict met Jonk, geen discussie over plan Cruijff

Het Plan Cruijff staat bij Ajax niet ter discussie. Dat zegt algemeen directeur Dolf Collee in reactie op de onrust op De Toekomst. De problemen tussen Ajax en hoofd jeugdopleiding Wim Jonk komen neer op een arbeidsconflict, aldus Collee.

Ajax heeft Jonk laten weten dat hij moet vertrekken vanwege een "langlopend verschil van inzicht". Jonk schuift al lange tijd niet meer aan bij het overleg van het technisch hart, bestaande uit Edwin van der Sar, Frank de Boer, Marc Overmars en Dennis Bergkamp. Jonk vindt dat zij het Plan Cruijff niet goed naleven.

Herhaald aandringen

Collee wijst er op de website van Ajax op dat het technisch hart een belangrijk onderdeel is van het plan van Cruijff. "Het huidige hoofd van de jeugdopleiding heeft daar een belangrijke rol te vertolken. Maar hij weigert al geruime tijd om deel te nemen aan het overleg en daarin mee te werken aan gezamenlijke besluitvorming. Ondanks herhaald aandringen. Hij wil als leidinggevende ook niet rapporteren en verantwoording afleggen aan de directie.''

Volgens Collee zijn er de afgelopen anderhalf jaar uiteenlopende pogingen ondernomen om de situatie op te lossen. "Uiteindelijk hebben wij als directie geconcludeerd dat er een onoverbrugbaar verschil van inzicht is ontstaan tussen Jonk enerzijds en de overige leden van het technisch hart en de voltallige directie anderzijds."

Dolf Collee, algemeen directeur van Ajax

Bijval Cruijff

Jonk kreeg donderdag bijval van Cruijff, die in De Telegraaf zei dat de Volendammer groot gelijk heeft en zich aan de gemaakte afspraken houdt. Jonk is donderdag gewoon weer aan het werk gegaan bij Ajax.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl