Novak Djokovic
NOS Sport

Djokovic opnieuw de sterkste op World Tour Finals

Novak Djokovic heeft voor de vierde keer in successie de ATP World Tour Finals op zijn naam geschreven. De nummer één van de wereld, dit seizoen al winnaar van drie grandslamtoernooien, rekende in een eenzijdige eindstrijd met 6-3, 6-4 af met Roger Federer.

In de groepsfase kwam Federer met 7-5, 6-2 als winnaar uit de strijd, maar ditmaal waren de rollen omgedraaid. Djokovic domineerde van begin tot eind en stond geen enkele keer zijn servicegame af.

Challenge

Met een dubbele fout beëindigde Federer de wedstrijd. De Zwitser, zesvoudig kampioen op de World Tour Finals, vroeg nog een challenge aan, maar de bal bleek uit. Daarom kon Djokovic na een uur en twintig minuten zijn armen de lucht zegevierend in de lucht steken.

Het was de 44ste ontmoeting tussen Djokovic en Federer en de stand is nu in evenwicht. Vorig jaar stonden Djokovic en Federer ook in de finale, maar Federer besloot zich toen terug te trekken met rugproblemen.

Zes masterstoernooien

Djokovic won dit jaar zes masterstoernooien en was ook de sterkste op de Australian Open, Wimbledon en de US Open. De Serviër ontvangt een cheque van $2.061.000 voor zijn zege in Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl