NOS Sport

Oranje begint Champions Trophy met winst

  • NOS
    Maartje Paumen tekende voor beide treffers
  • NOS
    Maartje Paumen wordt gefeliciteerd
  • NOS
    Maartje Paumen

De Nederlandse hockeysters hebben bij het toernooi om de Champions Trophy in het Argentijnse Mendoza hun eerste groepsduel gewonnen. De regerend wereld- en olympisch kampioen (en zesvoudig winnaar van de Champions Trophy) versloeg China met 2-0.

Ook bij de vorige editie van het toernooi (in 2012 in Rosario) stonden Nederland en China tegenover elkaar in het openingsduel. Toen was de ploeg van toenmalig bondscoach Max Caldas met 3-1 te sterk voor China, dat vier keer op het podium stond bij de Champions Trophy en het toernooi in 2002 in eigen land won.

Strafcorners

In Mendoza domineerde de ploeg van Caldas' opvolger Sjoerd Marijne vanaf het begin, maar in de eerste twee kwarten wisten Ellen Hoog, Xan de Waard en Maartje Paumen hun kansen niet te benutten. Nadat De Waard en Carlien Dirkse van den Heuvel in de beginfase van het derde kwart dicht bij succes waren geweest, kreeg Nederland zijn eerste strafcorners.

Bij de eerste zat Paumen op de bank en nam Caia van Maasakker (zonder succes) de honneurs waar, maar bij de tweede en derde schoot Paumen keihard raak. In het vierde kwart zat Paumen bij de vierde Nederlandse corner opnieuw aan de kant en kreeg Van Maasakker een nieuwe kans, maar ook nu leverde dat geen treffer op.

Oranje stuit in zijn poule zondag om 15.30 uur op Nieuw-Zeeland en in de nacht van dinsdag op woensdag (00.30 uur Nederlandse tijd) op Japan. Beide wedstrijden zijn live te zien via nos.nl. In de andere groep spelen Argentinië, Australië, Duitsland en Engeland. Alle ploegen plaatsen zich voor de kwartfinales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl