NOS Voetbal

Lewis Baker: powerlifter als inspiratiebron

Chelsea-talent Baker wil leren bij Vitesse

In Engeland wordt hij gezien als een van de grootste talenten van Chelsea: Lewis Baker. En dus is het bijna vanzelfsprekend dat de 20-jarige middenvelder een jaartje mag rijpen bij Vitesse. De Arnhemmers zijn er blij mee, want Baker maakt tot nu toe grote indruk.

Op negenjarige leeftijd werd Baker al door Chelsea weggeplukt bij Luton Town. "Een droom die werkelijkheid werd", aldus de goedlachse Engelsman. Trainer José Mourinho legde de lat tien jaar later hoog: hij liet zich ontvallen dat mensen het de Portugees mogen verwijten als Baker het niet tot Engels international schopt.

"Dat is een stevige uitspraak. Het is fijn om van hem te horen", reageert Baker. "Maar ik kan alleen maar hard blijven werken, week in, week uit. Niks is vanzelfsprekend."

Pa Baker

Hard werken deed de kleine Lewis ook al. Samen met zijn grote inspiratiebron: zijn vader Audley Baker. "Toen ik klein was, speelden mijn vader en ik elke dag op de parkeerplaats. Dat zal ik nooit vergeten. Hij stak er al die tijd in, terwijl hij ook gewoon werkte. Hij is een enorme bron van inspiratie."

Voor voetballen was pa Baker overigens niet in de wieg gelegd, maar hij schopte het wel tot zesvoudig wereldkampioen powerliften.

Lewis Baker en zijn vader Audley Baker, zesvoudig wereldkampioen powerliften

Lewis Baker wordt ook geroemd vanwege zijn bijna perfecte tweebenigheid. Ook dat heeft hij te danken aan zijn vader. "Ik heb er met mijn vader aan gewerkt zo lang ik me herinner. Links en rechts, met de kleinste dingetjes. Nu komt het goed van pas."

Zelfs zijn medespelers bij Vitesse weten niet wat het goede been is van Baker. De Chelsea-huurling zelf natuurlijk wel: "Maar welke het is, laat ik aan jou over."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl