Eljero Elia in actie voor Oranje tijdens Nederland-Duitsland in 2012
NOS Voetbal

Elia vervangt geblesseerde Promes bij Oranje

Het Nederlands elftal kan in de komende EK-kwalificatieduels met Kazachstan en Tsjechië geen beroep doen op aanvaller Quincy Promes. De speler van Spartak Moskou kampt met een hamstringblessure en wordt vervangen door Feyenoorder Eljero Elia.

Elia’s laatste optreden als international dateert van 14 november 2012, toen Oranje gelijkspeelde in een oefenduel met Duitsland (0-0). De aanvaller, die zondag trefzeker was voor Feyenoord in het gewonnen uitduel met De Graafschap (2-1), speelde tot nu toe 28 interlands. Hij maakte zijn debuut in het Nederlands elftal in september 2009.

Zware opgave Oranje

Nederland speelt op zaterdag 10 oktober om 22.00 uur (18.00 uur Nederlandse tijd) het uitduel met Kazachstan. Drie dagen later neemt Oranje het vanaf 20.45 uur in Amsterdam op tegen Tsjechië.

Oranje moet deze twee wedstrijden winnend afsluiten om kans te blijven houden op deelname aan de play-offs voor het EK in 2016. Nederland plaatst zich voor de play-offs als het twee keer wint en concurrent Turkije in zijn resterende twee kwalificatieduels ten minste drie punten verspeelt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl