Maxime Lestienne
NOS Voetbal

Lestienne is meer dan een gek kapsel

Je kunt er niet omheen. Diamantje in zijn oor, een tatoeage in zijn hals, eigenaardig kapsel. Maar inmiddels wordt Maxime Lestienne in Eindhoven al lang niet meer beoordeeld op zijn uiterlijk.

Met acht assists en drie doelpunten heeft de in Moeskroen geboren aanvaller zijn visitekaartje afgegeven. Opvallend: Lestienne bewaart zijn treffers vooralsnog voor de grote wedstrijden. Een tegen Feyenoord. Twee in de Champions League tegen CSKA Moskou.

Lestienne is meer dan een gek kapsel

"Dat is echt toeval", vertelt Lestienne op trainingscentrum De Herdgang. "Ik geef graag mooie passes aan de spitsen, maar scoren is ook belangrijk. Daar wordt een aanvaller op beoordeeld. Bij PSV heb ik een goede spitsentrainer, Luc Nilis. Van hem leer ik heel veel."

De Belg geeft beleefd antwoord, verlegen bijna. Zijn ogen meestal gericht op de grond, af en toe haalt hij zijn vingers door het geblondeerde kapsel. Het is niet het enige contrast in zijn loopbaan.

Maxime Lestienne in actie namens Club Brugge in de voorronde van de Europa League tegen Brondby op 31 juli 2014

Betaald door Qatar

De 23-jarige Lestienne debuteerde als 16-jarige bij de club uit zijn thuisstad, Excelsior Moeskroen. Zijn eerste wedstrijd was een 5-1 overwinning op Club Brugge, de club die hem aan het einde van het seizoen al overnam. In Brugge speelde de Waal bijna 160 wedstrijden, waarin hij 39 keer scoorde en 37 keer een beslissende pass gaf.

Zijn debuut voor de Rode Duivels leek een kwestie van tijd, slechts gehinderd door concurrenten als Eden Hazard.

In januari 2014 verraste hij met een overstap naar Al-Arabi uit Qatar. "Ik heb daar voor vijf jaar getekend, maar ik zal daar nooit spelen. Zij betalen mij, maar elk jaar word ik verhuurd. Totdat een club me koopt."

'Geen stijl, gewoon mijn kapsel'

Zondag zal Lestienne zich opnieuw mogen tonen in een grote wedstrijd, als PSV op bezoek gaat bij koploper Ajax. "Iedereen zal naar die wedstrijd kijken", weet Lestienne.

En dus zal zijn haardos ongetwijfeld weer besproken worden. "Het is geen stijl, het is gewoon mijn kapsel. Dat is mijn persoonlijkheid."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl