NOS Voetbal

De nieuwe Hoesen is 'agressiever en doelbewuster'

Dit seizoen moet het seizoen van voetballer Danny Hoesen worden. Hij is eindelijk topfit, heeft zijn basisplaats terug bij FC Groningen en was vorige week direct trefzeker tegen sc Heerenveen (3-1). "Ik wil nu elke week iets laten zien."

De nieuwe Hoesen is 'agressiever en doelbewuster'

Hoesen kwam vorig jaar over van Ajax, maar in het noorden scoorde de 24-jarige aanvaller slechts twee keer in 21 competitieduels. "Het was een moeilijk jaar. Overkomen van een topclub mét een blessure, daar heb ik een hele lange tijd achteraan gelopen."

Hoesen baalt er nog steeds van. "Na een paar sprints was ik al op. Ik ben veel te weinig belangrijk voor het team geweest. Nu ben ik topfit, daar heb ik keihard mijn best voor gedaan. Ik speel agressiever en doelbewuster", zegt de sierlijke aanvaller.

Hedwiges Maduro, met achter hem Danny Hoesen

Vakantie met Maduro

Een topfitte Hoesen is een aanwinst voor Groningen, maar daarnaast zorgde de aanvaller voor nog een kwaliteitsinjectie binnen de selectie: hij was verantwoordelijk voor de komst van Hedwiges Maduro.

Hoesen tipte de directie van Groningen dat zijn goede vriend wel oren had naar een terugkeer naar Nederland. "We zijn een aantal keer op vakantie geweest, woonden naast elkaar in Amsterdam en speelden samen bij PAOK Saloniki. Mooi dat hij hier is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl