De Australiërs vieren het bereiken van de halve finales op het WK
NOS Sport

Australië in rugbythriller langs Schotland

Australië is in de kwartfinales van het WK rugby ontsnapt aan eliminatie. De tweevoudig wereldkampioen (1991, 1999) won in Londen in een ware thriller met 35-34 van Schotland, waar Tim Visser op de tribune zat.

Australië was van tevoren al de grote favoriet, zeker bij de bookmakers kreeg Schotland weinig tot geen kans, maar de Schotten waren heel dicht bij een stunt. Zeven minuten voor tijd werd een achterstand omgebogen in een voorsprong, van 27-32 naar 34-32. Dat gebeurde dankzij een try van Bennet en de conversie van Laidlaw, die in totaal vijf penaltykicks benutte en twee conversies.

Feestje van het zuidelijk halfrond

Toch kroop Australië nog door het oog van de naald. In de slotminuut wendde Foley het onheil voor Australië af met zijn tweede raak geschoten penaltykick. Mitchell (2), Cooper, Hooper en Kuridrani scoorden try's voor Australië. Seymour, Horne en Bennett tekenden daarvoor bij Schotland, dat voor de zesde keer in de kwartfinales stond. Het overleefde die alleen in 1991, toen het uiteindelijk vierde werd.

In de halve finales, die een feestje van het zuidelijk halfrond worden, stuit Australië op Argentinië. De Argentijnen wonnen zondag met 43-20 van Ierland. De andere halve finale gaat tussen Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl