Schots international Tim Visser verruilt Edinburgh voor Harlequins
NOS Sport

Rugbyer Tim Visser debuteert op WK tegen VS

Hij heeft er lang op gewacht en van gedroomd, maar rugbyer Tim Visser krijgt zondag zijn WK-debuut. Voor de tweede groepswedstrijd van Schotland tegen de Verenigde Staten is 'Dutch Delight' opgenomen in de basis. "Ik heb er flink zin in", zegt hij in een reactie op zijn selectie.

Hij moest er even op wachten, omdat coach Vern Cotter hem tegen Japan niet nodig had. De Schotse bondscoach verkoos de ervaren Sean Lamont boven de 'Neder-Schot' in de eerste wedstrijd. Vern Cotter heeft niet alleen Tim Visser ingebracht, de basisvijftien is op tien plaatsen gewijzigd. Belangrijkste reden daarvoor is dat rugby een fysieke sport is, waarbij je spelers zo veel mogelijk rust wilt geven. Het liefst een week.

Engeland en Schotland

In 2004 begon de droom van Tim Visser. Tijdens de Amsterdam Sevens werd de speler van Rugby Club Hilversum gescout door de Newcastle Falcons. Hij vertrok naar Engeland en na een tweejarige opleiding maakte hij zijn debuut voor de Engelse club.

Hij verving vedette Jonny Wilkinson in de wedstrijd tegen de Worcester Warriors en maakte de winnende try. In 2009 besloot hij een nieuw avontuur aan te gaan. Bij het Schotse Edinburgh Rugby, waar hij zijn eerste vier seizoenen try-topscorer van de competitie werd.

Toen hij drie jaar in Schotland woonde, mocht hij volgens de internationale regels ook uitkomen voor Schotland. Op 16 juni 2012 maakte hij zijn debuut, op en tegen Fiji. Hij liet direct weer van zich horen met 2 try's. Inmiddels heeft hij de nodige wedstrijden gespeeld, maar nog geen WK.

Knallen

Iets waar hij van kinds af aan van droomde. Nu is het zover. Zondagmiddag om 15.30 uur in Leeds maakt hij zijn WK-debuut. "Het is een mooi stadion, met een mooi veld. Hopelijk is het mooi weer. Dan ga ik knallen", belooft Tim Visser.

Inmiddels is het duidelijk dat hij niet de eerste Nederlander is op een WK. In 1987 ging Hans de Goede hem voor. Hij was op het eerste WK de aanvoerder van Canada, het land waar hij is opgegroeid. De Goede is geboren in Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl