NOS Sport

Zakelijke Caldas: het gaat om winnen

De Nederlandse hockeyers hebben een zakelijke overwinning op Ierland geboekt en plaatsten zich daarmee voor de EK-finale van aanstaande zaterdag in Londen. Ierland, niet echt een hoogvlieger in de hockeywereld, werd met slechts 1-0 verslagen.

Bondscoach Max Caldas vond dat het onnodig spannend bleef, maar klaagt niet. "Het gaat om winnen, dus ik ben zeker tevreden. De manier waarop maakt soms niet uit. We hebben vier keer op rij de nul gehouden, en dat is niet makkelijk, hè. Daarom ben ik in die zin wel heel tevreden en trots op de jongens."

Caldas zag de aanval van de Nederlanders lang niet altijd soepel verlopen. "We zijn heel slordig geweest en hebben wel tien aannames gemist voor een grote kans en missen vier keer op rij voor de keeper. Doordat we die kansen niet verzilverden, is het spannend gebleven."

Verzuimd te killen

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam van Jeroen Hertzberger. De 29-jarige Rotterdammer had niet verwacht dat de laatste stap naar de finale zo moeizaam zou verlopen: "Ik ben wel een beetje verrast. We misten een beetje overtuiging. We hebben wel gedomineerd, maar hebben verzuimd om te 'killen'."

Mooi of lelijk, voor Hertzberger is een plek in de finale uiteindelijk het enige wat telt. "Resultaat is heilig. We hebben nog geen goal tegen gekregen. Met 'defense' win je kampioenschappen, de aanval is nog niet wat het kan zijn. Dus dat moet zaterdag, in de finale, wel beter."

Hertzberger: ik ben wel een beetje verrast

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl