NOS Sport

Verschuren: ik zat erbij, dat gaf mij een boost

Verschuren: hoogst haalbare voor mij

"Ik heb mij goed aan het raceplan gehouden", constateert Sebastiaan Verschuren met grote tevredenheid na de finale van de 200 meter vrije slag. Het bracht hem bij de mondiale titelstrijd in Kazan op een knappe vijfde plaats; zijn beste prestatie ooit op een WK.

"Ik lag in baan 1, met aan de ene kant die lange Chinees (Sun Yang, die uiteindelijk tweede werd, red.) en aan de andere kant helemaal niets", vertelt Verschuren.

"Op de laatste baan zag ik dat ik niet slecht lag. Derde of achtste maakt niet uit, maar ik lag in ieder geval niet tien lengtes achter. Dat gaf mij een boost. Ik ging in 26,7 terug, dat is echt een harde terugkomst. Daar ben ik blij mee."

Verschuren zwemt naar vijfde plaats op WK

Beste textieltijd

In de buurt van de medailles, waarvan de mooiste werd veroverd door de Brit James Guy, kwam hij niet. "Ik denk dat niemand vijfde wil worden. Iedereen gaat voor het hoogst haalbare. En ik denk dat dit dat voor mij was. 1.45,91 is mijn beste textieltijd, ik ben alleen in een rubberpak sneller geweest." Dat was in 2009: 1.45,69.

Ondertussen keek de 26-jarige Amsterdammer met een schuin oog vooruit naar de 100 meter vrije slag. Woensdag staan de series op het programma. "Ik ben in vorm. Ik heb zin om los te gaan morgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl