NOS Sport

Voetbal wijkt voor zwemmen in Kazan

Voetbal wijkt voor zwemmen in Kazan

In navolging van de WK openwaterzwemmen, schoonspringen, synchroonzwemmen en waterpolo beginnen zondag in het Russische Kazan ook de WK langebaanzwemmen, De locatie is bijzonder, het voetbalstadion van Roebin Kazan.

Het gras heeft in het stadion plaatsgemaakt voor een doolhof aan buizen, stellages en waterpompen, met daarboven het zwembad. "Een voetbalstadion hebben we volgens mij nog nooit gehad", aldus Ranomi Kromowidjojo. "Ze hebben er echt iets moois van gemaakt. Heel gaaf."

Zonder Dekker, met Steenbergen

Het toernooi start zondag met de series van de 100 meter vlinderslag, met onder anderen Inge Dekker. De zwemster heeft last van haar rug en doet niet mee aan de 4x100 meter vrije slag. De medische staf vreest voor overbelasting. "Ik heb honderd procent vertrouwen in de medische staf. Het is moeilijk, maar ik snap het", reageert Dekker.

De pas vijftienjarige Marrit Steenbergen is de logische vervanger van Dekker. In welke samenstelling de estafetteploeg de series en eventuele finale zal zwemmen is nog onduidelijk, maar zeker is dat met de toppers Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk in de geleden de formatie tot de favorieten mag worden gerekend. Kromowidjojo heeft ondanks de afwezigheid van Dekker vertrouwen. "Marrit blijft heel koel en laat zich niet gek maken. Wij hebben een goede estafetteploeg."

Met Dekker, Heemskerk en Marleen Veldhuis werd Kromowidjojo in 2009 en 2011 wereldkampioen op de 4x100 meter estafette. Twee jaar geleden pakten Dekker, Heemskerk en en Kromowidjojo met Elise Bouwens brons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl