Waterpolosters winnen ook tweede duel

Waterpolosters ook te sterk voor Griekenland

De Nederlandse waterpolosters hebben op de WK in Kazan een zwaarbevochten zege op Griekenland geboekt: 10-9 (2-3, 2-2, 5-2, 1-2). Oranje is daardoor zeker van de tweede plaats in groep B.

Nederland kende een stroeve start,maar hield dankzij een treffer in de zoemer van het eerste kwart aansluiting. Meerdere malen stuitte Oranje op de Griekse keepster. Doelpogingen van Lieke Klaassen, Vivian Sevenich en Sabrina van der Sloot werden door de uitstekend keepende Eleni Kouvdou gekeerd.

In het derde kwart leek het beste er vanaf bij de Griekse vrouwen, maar in het vierde werd het nog een spannende aangelegenheid. Ook de Nederlandse keepster Laura Aarts, in het derde kwart in het water gekomen, had toen een doorslaggevende rol. Twee minuten voor het einde stopte ze bij een 10-9 voorsprong een Griekse penalty en kort daarna had ze nog twee knappe reddingen in huis.

Nederland versloeg zondag in het eerste duel Zuid-Afrika met 22-1, terwijl de Grieken hun eerste wedstrijd met 7-8 hadden verloren van Australië. Oranje kan nog eerste in de poule worden, waardoor het geen kruisduels zou hoeven te spelen.