NOS Sport

Federer bezorgt Zwitserland de Davis Cup

  • EPA
    Roger Federer beseft het: de Davis Cup is binnen

Zwitserland heeft in Lille ten koste van Frankrijk voor het eerst de Davis Cup veroverd. Roger Federer zorgde voor het beslissende punt en voegde daarmee de enige nog ontbrekende grote prijs toe aan zijn indrukwekkende erelijst.

In de tweede Davis Cup-finale van de Zwitsers (in 1992 werd verloren van de Verenigde Staten) tekende Federer voor de 3-1 door Richard Gasquet te verslaan. De nummer twee van de wereld won met 6-4, 6-2, 6-2 van de mondiale nummer 26.

Gasquet, de vervanger van de wegens een elleboogblessure afgehaakte Jo-Wilfried Tsonga, had slechts twee van zijn vorige veertien duels met Federer gewonnen en had ook nu weinig in te brengen.

Heer en meester

Federer kampte in de aanloop naar de finale met een rugblessure, waardoor hij de eindstrijd van de ATP World Tour Finals aan zich voorbij moest laten gaan, en was vrijdag kansloos tegen Gaël Monfils. Tegen Gasquet was hij echter vanaf het begin heer en meester.

De Zwitser forceerde in de derde game met een forehand-passeerslag de eerste break, kwam in het vervolg van de openingsset niet in de problemen en domineerde ook in het tweede bedrijf. Beide sets serveerde hij op overtuigende wijze uit met een lovegame.

Na in de openingsgame van de derde set vier breakpoints overleefd te hebben, bood Gasquet enige tijd meer verzet. De Fransman leverde echter in de vijfde game zijn service in met een mislukte backhand, waarna hij het tij niet meer wist te keren.

Federer: deze is voor de jongens
Federer zorgt voor de winst in de Davis Cup

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl