Roger Federer op de schouders bij Severin Luthi en Stan Wawrinka
NOS Sport

Federer officieel kopman voor finale

De Zwitserse Davis Cup-captain Severin Luthi heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de finale in en tegen Frankrijk. Het zal geen verrassing zijn, maar Roger Federer en Stan Wawrinka zijn de kopmannen.

Marco Chiudinelli en Michael Lammer zijn de andere twee spelers die zijn opgeroepen voor Zwitserlands tweede Davis Cup-finale ooit. In 1992 lukte het Marc Rosset en Jakob Hlasek niet om te winnen van de Verenigde Staten, die ook de tennisiconen Andre Agassi, Pete Sampras, Jim Courier en John McEnroe de baan opstuurden.

De Franse captain, Arnaud Clement, moeten zijn selectie nog officieel prijsgeven. Hij is momenteel op trainingskamp met Jo-Wilfried Tsonga, Gaël Monfils, Gilles Simon, Richard Gasquet en Julien Benneteau.

Gravelbaan in Lille

De Davis Cup-finale wordt van 21 tot en met 23 november gespeeld op een gravelbaan in Lille. Federer en Wawrinka nemen volgende week eerst deel aan de ATP World Tour Finals in Londen.

Federer won dit jaar al zijn Davis Cup-wedstrijden en wil dat uiteraard ook doen in de finale. Het is één van de weinige trofeeën die de Zwitser nog niet bezit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl