NOS Sport

Nerveuze Bertens uitgeschakeld na horrorpartij

  • EPA
    Kiki Bertens won slechts dertien punten in haar duel met Petra Kvitová
  • EPA
    Petra Kvitová speelde een vlekkeloze wedstrijd tegen Kiki Bertens

Kiki Bertens is op kansloze wijze uitgeschakeld op Wimbledon. De Nederlandse had in de eerste ronde niets in te brengen tegen titelverdedigster Petra Kvitová: 1-6, 0-6.

Van meet af aan waren de verhoudingen duidelijk op het centre court. De nerveus ogende Bertens kon haar ritme niet vinden, terwijl Kvitová direct in de wedstrijd zat.

De Tsjechische, die de eerste zeven punten won, hoefde zich gedurende de partij niet bovenmatig in te spannen, omdat Bertens de ene na de andere fout produceerde.

Spaarzaam hoogtepuntje

Het was veelzeggend dat Bertens een enorm applaus kreeg voor een fraaie volley na een lange rally; een spaarzaam hoogtepuntje voor de Zuid-Hollandse.

Bertens bleef een 'double bagel' bespaard, maar ze kwam geen enkel moment in de wedstrijd tegen Kvitová.

De Wateringse won in de gehele partij slechts dertien punten, waarvan slechts één op de service van Kvitová (nota bene een dubbele fout). Na 35 minuten kwam er een einde aan de lijdensweg van Bertens.

"Niks aan te doen"

"Het is mijn kortste wedstrijd ooit. Dat wil je niet op het centercourt van Wimbledon, maar er is niks aan te doen", reageerde Bertens na afloop.

Ze voelde zich machteloos. "Ik was gespannen, het is toch de eerste keer op het center court en ook nog tegen de regerend kampioen. Van tevoren had ik er wel vertrouwen in, ik had lekker getraind. Ik dacht dat zij ook wel zenuwachtig zou zijn, maar dat vond ik niet.

Ik was heel erg nerveus toen ik op de baan stond

Petra Kvitová

"Ik had mezelf voorgehouden dat zij de druk van haar titel verdedigen voelt, maar dat heb ik helemaal niet gezien", aldus Bertens.

Ook Kvitová was nerveus

Na afloop was Kvitová in haar nopjes met de zege. "Ik was heel erg nerveus toen ik op de baan stond", bekende de Tsjechische. "Maar de atmosfeer in het stadion was geweldig. Ik ben blij met mijn vertoonde spel."

Kvitova: sorry, het duurde maar 35 minuten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl