Maartje Paumen speelde haar 200ste interland
NOS Sport

Soepele zege Oranje in 200ste interland Paumen

De Nederlandse hockeysters hebben bij het halvefinaletoernooi van de World League in Brasschaat ook hun derde duel in winst omgezet.

De mondiale nummer één won met 4-0 van Japan, de nummer tien van de wereld, die in 2014 met 6-1 was verslagen bij het WK en met 1-0 in de Champions Trophy.

Jubileum Paumen

Maartje Paumen gaf haar 200ste interland glans door uit de tweede strafcorner de score te openen. Naomi van As zorgde in het tweede kwart voor de 2-0, waarbij de speelsters van Japan even 'shoot' vermoedden,maar video-arbitrage toch niet aandurfden.

In het vierde kwart was Paumen bij de vijfde strafcorner succesvol met een variant en profiteerde Xan de Waard van zwak verdedigen van Miyuki Nakagawa.

Paumen: bijzondere wedstrijd

"Het was echt aan het kriebelen bij mij om deze wedstrijd te spelen", laat Paumen na afloop weten. "Het is toch heel bijzonder om tweehonderd keer voor je land uit te mogen komen."

"Als je dat volkslied dan hoort, dan gaat er wel even wat door je heen. Ik loop hier nu bijna elf jaar rond. Dan denk je toch na over wat je allemaal meegemaakt hebt en gewonnen hebt. Het was een hele bijzondere wedstrijd vandaag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl